понеділок, 6 листопада 2017 р.

Вас вітає заклад дошкільної освіти №27"Сонечко"

Семінар для  педагогів   інклюзивного  супроводу
            дітей  з  особливими  освітніми  потребами


     3  листопада  2017  року  в  ЗДО №27  «Сонечко»    проведено  семінар для  асистентів вихователів, асистентів  вчителів, практичних  психологів    за  темою: «Новітні  форми роботи  з  дітьми з  особливими  освітніми  потребами  в  умовах  інклюзивного  навчання», в якому прийняли участь педагоги  ЗДО №№20,27,39 , ЗОШ№№ 6,13, гімназії №3 та завідувач  ПМПК  Малуєва Т.В.                                                                                              
Мета:  вивчення  досвіду  роботи,  закладів  освіти  міста Бердянська та впровадження їх в практику роботи своїх закладів.    Вихователем Дуліною С.В.  разом з асистентом  вихователя Комаристовою С.М. було  проведено заняття в  групі  дітей з  інклюзивною  формою  навчання   за  методикою  «Лялька – як  персона»  з  теми  «Мої  улюблені  іграшки». На занятті діти приймали  активну  участь: кожна дитина мала можливість висловити свою думку, розповісти про свої улюблені іграшки, про те що потрібно ділитися та грати дружно  в  колективі.






СПІВПРАЦЯ  ЗАКЛАДУ  ДОШКІЛЬНОЇ  ОСВІТИ
№27  «СОНЕЧКО»   ТА  ЗОШ  І-ІІІ ст.  №  4

З   метою  підвищення  якості  організації  перспективності, наступності   в  роботі  закладу  дошкільної освіти  та  початкової  школи   01  листопада  на  базі  школи №4  було  проведено  круглий  стіл  з  вчителями  початкових  класів та  педагогами  закладу  дошкільної  освіти  під  назвою  «Наступність  між  ЗДО  та  школою  в  умовах  реформування  Нової  української  школи».         Між  закладами  освіти  проводиться  взаємовідвідування  занять вчителями  в  групах  старшого  дошкільного  віку  та вихователями уроків  в  перших  класах. Це сприяє кращій підготовці та адаптації дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі.










Колективний перегляд
Відповідно до річного плану роботи ЗДО № 27 "Сонечко" 31 жовтня 2017 року був  проведений колективний перегляд  заняття в групі дітей з інклюзивною формою навчання за методикою        "Лялька  - як персона". Тема заняття:  "Ми і наші друзі".  Вихователь Даниленко Л.П. та  асистент вихователя Комаристова С.М. поділилась досвідом роботи з педагогічним колективом. Проведений методичний захід сприяв розширенню знань та удосконаленню професійної  майтерності педагогів  в роботі за  методикою  "Лялька - як персона". На  занятті  було  створено    емоційно - безпечне і комфортне середовище для  всіх  учасників  освітнього  процесу .







Осінні свята  в закладі  дошкільної  освіти № 27 "Сонечко" були  проведені   з 25 жовтня по 1 листопада.  Святкові  пригоди, осінні  барви  об`єднали   усіх  вихованців  та  батьків. В  залі  панувала  радісна,  святкова  атмосфера , позитивні  емоції  , діти  радісно  співали  пісні, об`єднувались  в  таночки, хороводи, читали  вірші  на  осінню  тематику.
Діти  та  гості  отримали насолоду від  осінніх  свят  та  розваг. "Осінь" роль  якої виконував  вихователь (Рєвва Н.В., Писанець В.В., Воробйова Н.А.)  пригостила  їх  своїми  дарами.








      Справжня осіння казка!                 
 В першій декаді жовтня в садочку проходила виставка осінніх поробок " Осінь - чарівниця", учасниками  якої  були  діти  разом  з  батьками. Спільно  виготовлені  поробки, напрочуд, були різноманітними  та  цікавими. Батьки  виявили  бажання  і  надалі  приймати  участь  у  різноманітних  заходах  разом  з  дітьми.   




              

В жовтні,  напередодні свята Захистника Вітчизни, Українського козацтва   в закладі  дошкільної освіти № 27 "Сонечко" пройшла посвята старших дошкільників у козачата на святі "Українському роду нема переводу" . Присутні гості привітали усіх  зі святом, закликали дітлахів поважати героїчне козацьке минуле свого народу, його традиції, а також мати безмежну любов до рідної землі. Діти старших груп пройшли ряд випробувань: розказували вірші, співали пісні, грали в українські народні ігри, взяли участь у козацьких конкурсах. Всі діти були нагороджені дипломом "Козачка".





                                            

 11 жовтня  в закладі дошкільної освіти №27 " Сонечко" було проведено  комплексне об'єктове тренування з   теми " Виникнення пожежі на харчоблоці"(наказ від 10.10.2017 № 135 ). Метою навчання  була перевірка та визначення рівня готовності працівників  до дій в умовах надзвичайних ситуацій. Завдяки злагодженим діям всіх працівників навчання з евакуації проведено успішно.




         

          Дошкільнята  ДНЗ № 27"Сонечко", як і всі громадяни м. Бердянська, святкують ювілейну річницю рідного міста. 15 вересня 2017 року вихованці закладу співали, слухали пісні, переглядали фільми про пам'ятні місця  сонячного Бердянська. А також  діти та їхні  батьки прийняли участь у  виставці присвяченій  святкуванню Дня міста.











Вже за традицією перший здвоник пролунав не тільки у школі, а й у дитячому садку "Сонечко". На свято були запрошені всі вихованці та батьки. Діти, які вже наступного року самі стануть першокласниками, всіх привітали з початком навчального року.  







Як маленькі козачата ДНЗ № 27  святкували День Незалежності  Украіни













                                           Сонце, море і пісок –

                                            Все для ігор, для діток. 

                                             Зайчик сонячний стрибає, 

                                                Він з малятами пограє: 

                                               Можна в жмурки в доганялки. 

                                                   Раді Саші і Наталки 

          А Сергій в пісочку грав, 

        Він фортецю збудував. 

        На мурашник схожа дуже. 

        Влітку весело нам, друже! 

   Море хвилями хлюпоче, 

Дітлахів воно лоскоче.. 

Всі стрибають і радіють,

Про веселе літо мріють.











        
Що потрібно для гарного настрою дітей? Звісно, свято, ігри з друзями та подарунки. Ось і в нашому дошкільному закладі 8 червня відбулося незвичайне свято - День  бантика. Найголовнішою прикрасою одягу малят були бантики, які різноманітно, яскраво, неперевершено доповнювали святкові образи. Завітала до малят і клоунеса Бантик, яка грала з дітьми у цікаві ігри та швидкі естафети з бантиками, також діти виконували гарні вірші та веселі танці. Закінчилось свято спільним флешмобом та нагородженням всіх учасників.   





В нашому садочку вже стало традицією отримувати кожного літа, на передодні свята всіх дітей, подарунки від Олександра Пономарьова . Так,  30 травня  В.П. Безверхий та І.О. Попова  вручили від його імені   дітлахам багато іграшок. Всі були дуже задоволені  подарункам. Адміністрація, батьки та діти висловлюють подяку за подарунки



!                           
30 травня  пройшов   звіт  керівника ДНЗ № 27 “Сонечко” 
Мироненко В.О. про свою діяльність перед    колективом та громадськістю  за 2016-2017 навчальний рік .  Були запрошені:  депутат міської ради Попова І.О., директор ЗОШ № 4 Земко Н.О. та завуч Благодаренко А.М. весь педагогічний колектив, батьки вихованців закладу. Завідувач ДНЗ №27 Валентина Олександрівна відзвітувала про  виконану роботу за цей період.  На загальному відкритому голосуванні одностайно було прийняте рішення оцінити роботу завідувача - задовільно.



                         
                                 

19 травня в ДНЗ № 27 пройшли святкові  випускні ранки. Найперший випускний в житті малюка - це серйозна і одночасно хвилююча подія. Попереду школа з її радощами, новими відкриттями, маленькими і великими перемогами ... А поки педагоги, керівники музичні та батьки подарували дітям незабутній випускний бал - свято прощання з найбезтурботнішою часом дитинства.


                                  


У ДНЗ № 27 "Сонечко" 11.05.2017 року в рамках проведення Тижня  безпеки дитини відбувся Показовий день Цивільного Захисту. На цей захід були запрошені  представники міськво, завідувачі та вихователі - методисти дошкільних закладів, провідні фахівці відділу Цивільного Захисту. На практиці було перевірено здатність персоналу ДНЗ діяти за сигналами Цивільного Захисту. Після сигналу " Повітряна тривога" була здійснена евакуація працівників та дітей в безпечне місце. Тренування показало що і діти, і працівники знають і вміють, як діяти у небезпечних ситуаціях та готові вберегти найдорожче - життя наших дітей.



                                                                    

                                                                                                                                     
4 травня  ДНЗ № 27 святкували "ДЕНЬ  ЗЕМЛІ"  діти приймали активну участь у святі розповідали вірші, танцювали, змагалися  в веселих перегонах . А на прикінці свята разом з батьками та вихователями висаджували квіти. 
                                   


                            
26 квітня в закладі пройшло третє заняття міського методичного об'єднання вихователів - методистів  за темою "Інклюзивна освіта в ДНЗ - напрямки втілення". Були запрошенені гості викладачі БДПУ Ревуцька О.В, Линдіна Є.Н. які представили презентацію форм роботи по створенню в ДНЗ умов для забезпечення рівних можливостей дітей з особливими освітніми потребами.  Інформацією з досвіду роботи  виступила вихователь ДНЗ № 39 Орляк Н.П, з презентацією про заходи роботи з дітьми з ООП вихователь - методист Малєєва Н.В. Були підведені підсумки роботи методичного об'єднання вихователів - методистів та висловлені побажання на наступний навчальний рік. 





                                                                


                                                                                                                                       «Писанка – це не повторне багатство.
                                                                                                                                       Його  треба берегти, як безцінний скарб! 
                                                                                                                                      Нам слід пишатися ним перед усім світом»                                                                                                                                                                                              О. Довженко.

10 квітня до нас завітала керівник Академії ремесел Кириленко – Грабовська Л.В. з незвичайним майстер – класом по виготовленню писанки. На свято були запрошені діти та батьки закладу, а також діти з ЗОШ №4. Всі присутні  навчилися працювати «писачком»- інструментом для нанесення  малюнку воском. Дізналися, що для  того, щоб відтворити різнокольорові візерунки   потрібно після нанесення воску на яйце занурити його у фарбу декілька разів. Кожен  з учасників майстер – класу відтворив власну авторську писанку та відчув себе справжнім майстром.



                                    
В ДНЗ № 27 "Сонечко" в квітні проводилась ХІІ Всеукраїнська акція " Серце до серця". В рамках цієї акції вже другий рік поспіль проходив  "Ярмарок Добра", де були представлені поробки, зроблені батьками, дітьми та педагогами. Кожен бажаючий міг придбати будь - яку із запропонованих речей, а виручені кошти були перераховані для закупівлі медичного обладнання для дітей з вадами зору.
Адміністрація дитячого закладу дякує всім за участь та небайдужість.











                                  
В ДНЗ № 27 " Сонечко" з 10.03.2017 року проходить 
" Місячник енергозбереження". В  продовж місяця вихователі провели тематичні заняття, бесіди, конкурси, розваги, ігрові вправи та завдання. 28 березня в групах середнього дошкільного віку "Слоники" та "Золота рибка" пройшло заняття - вікторина за участю батьків " Раніше і тепер", з метою формування у дітей уявлення про проблеми використання енергії, сонячної енергії та енергоресурсів. Малюки вчилися розмірковувати : які вчинки та дії людей допоможуть дбайливому використанню енергії та потреби економного користування нею. В кінці заняття діти разом  з батьками засвітили економні лампочки своїми долоньками.







                            
З метою закріплення знань молодих вихователів з теорії і практики щодо організації сучасного заняття, надання їм допомоги у проходженні ступенів становлення й розвитку системи роботи. в ДНЗ № 27  з початку навчального року  було організовано  і проведено вихователем вищої  кваліфікаційної категорії  Самойловою Л.О. чергове засідання   " Школи молодого спеціаліста"  з теми: "Основні аспекти організації мовленнєвої діяльності дошкільників". Заняття проходило в формі ділової гри, яка дала змогу визначити нахили, бажання молодих педагогів, труднощі в роботі, доповнити й поглибити отриманні знання, які ефективно можна використовувати у роботі з дошкільниками.





     

                                          
20 березня 2017 року було проведено засідання атестаційної комісії. Згідно  плану роботи атестаційної комісії до 20.03.2017 року було заплановано  систематизувати та узагальнити результати вивчення педагогічної діяльності педагогів, які атестуються у 2016 -2017 навчальному році. На  підставі рішення АК дошкільного закладу № 27  було проатестовано  три педагога згідно поданих заяв. 





15 березня в дитячому садку пройшов семінар – тренінг  «Вчимося спілкуватися»  на основі  проекту « Садочок - простір дружній до дитини», який  проводився  під  патронатом  ЮНІСЕФ .
Педагоги ДНЗ № 27 були ознайомлені з інноваційними  формами роботи з дошкільниками: «Ранкові зустрічі», «Самоконцепція і самооцінка», «Лялька як персона». Вихователі мали змогу  спробувати програти окремі  вправи особисто : «Мої емоції», «Чарівна скринька», «Австралійський дощ». Які  надалі можна використовувати в своїй роботі з дітьми.    
                    форма проведення "Ранкова зустріч"             гра " Мої емоції"

 гра  "Чарівна скринька"

                                                      бесіда  з лялькою - персоною
гра " Австралійський дощ"






           Шевченківські дні

В нашому садочку вже стало традицією відзначати шевченківські дні. Так,  9 березня в кожній групі пройшли тематичні заняття «Садок вишневий коло хати», на яких дітлахи знайомилися з творчістю великого поета, слухали його твори, розглядали ілюстрації. Також, не обійшлось без літературно – музичного свята, на якому діти старших груп читали вірші та співали пісні Т. Г. Шевченко, грали в народні ігри.         









                        









Весняні  свята!

з 1 по 6  березня  в нашому садочку пройшли свята присвячені приходу весни. До  дітей  в гості завітали казкові герої : колобок, лісові звірята та сама красуня весня . Вихованці із задоволенням танцювали, співали улюблені пісні про маму, бабусю, розповідали віршики. Підбадьорило святковий настрій заходу участь у них дорослих. Наприкінці свята дітлахи подарували подарунки своїм мамам і бабусям, зроблені своїми руками.






«Крок у майбутнє»
Саме під такаю назвою була проведена   чергова зустріч з представниками Академії ремесел. Були запрошені батьки вихованців ДНЗ № 27, діти та адміністрація ЗОШ № 4. Де були представлені   вироби, які виготовлені  з використаного пластику.

Всім присутнім була надана можливість самим учасникам  проявити творчість у виготовлені вази у  техніці декупажу. 







   В ДНЗ №27 09.02.2017 року  відбувся фестиваль ораторського мистецтва " Заговори, щоб  я тебе побачів" серед вихованців  старших груп. У святково прикрашеній музичній залі зібралися вихованці, які вкотре  довели, що співуча українська мова важливий засіб патріотичного виховання.





                             

В ДНЗ № 27 "Сонечко " у всіх вікових групах  були проведені підсумкові  заняття з англійської мови  за І півріччя, на які були  запрошені батьки вихованців.
діти повторили вивчені теми "Моя сім`я ", "Мій дім", "Іграшки", "Їжа", "Кольори", "Цифри". А також грали в ігри, розповідали вірші та лічилочки.    


                                




                             
В ДНЗ № 27   вихователь  групи 4 го р.ж. «Дюймовочка» Сітнікова Катерина Юріївна провела  відкрите заняття з розвитку мовлення «Свійські тварини» на присвоєння другої кваліфікаційної категорії.  Педагог створила  в групі динамічне розвивальне середовище, діти все заняття провели активно. Дошкільнята мандрували по сільському подвір’ю  та пригадали, хто такі свійські тварини, де вони живуть, чим харчуються та яку користь приносять людям.






  Сьогодні 03.02.2017 року в ДНЗ № 27 «Сонечко» пройшла благодійна акція для допомоги жителям міста Авдіївки . В ній прийняли участь діти, батьки вихованців, всі працівники закладу. Завдяки зусиллям всіх небайдужих, були зібрані теплі речі, засоби гігієни, продукти харчування, постільна білизна, медикаменти та ін..
Адміністрація ДНЗ №27 дякує всім  за небайдужість! 


                             


 Згідно пріорітетних напрямків роботи ДНЗ № 27 «Сонечко»  був проведен семінар – практикум для педагогів  « Формування у дітей патріотичної свідомості у контексті духовного потенціалу особистості дитини» Керівник  заходу вихователь -  методист  Панасюк Т.П.








                         


25 січня в дошкільному закладі пройшло свято присвячене Дню соборності України «У серці кожної  дитини живе любов до України» 
Під час  урочистого заходу маленькі українці  - вихованці ДНЗ  та запрошені гості – учасники АТО  відчули атмосферу українського народного свята. Діти подарували обереги на пам’ять воїнам АТО.  Ці  традиції розширюють та збагачують знання дітей про традиції та виховують повагу до рідної землі .
Свято принесло всім велике задоволення.







                             


 19 січня  відбулася музикальна розвага для дітей за участю батьків "В гості до Сніговичка". На свято до дитячого садочка завітали  почесна гостя - Попова Ірина Олександрівна депутат Бердянської міскої ради, яка подарувала чудові та необхідні подарунки для садочка - миючий пилосос та пароконвектомат. Адміністрація та батьки закладу висловили велику подяку народному депутату України Пономарьову  О.С. та міській владі за турботу про підростаюче покоління та поліпшення матеріально - технічної бази дошкільного навчального закладу " Сонечко" 





                               
13 січня в ДНЗ № 27 "Сонечко" святкували Старий Новий рік. Маленьких гостей зустрічали господар з господинею у своїй хаті та запропонували щедрувати. Діти виконували українські пісні, розповідали щедрівки, грали в зимові ігри. Сюрпризом для дітей була інсценізація давньої прадиції - водити козу. На прикінці свята хлопчики посівали та вітали всіх, бажаючи здоровья та достатку.






 Різдво - велике християнське свято. В цей день співають колядки, їдять запашну кутю. 6 січня  в ДНЗ № 27 святкували Різдво! Діти старших груп "Веселка" та "Білосніжка" з задоволенням приймали участь в театралізованих дійствах, декламували вірші, співали колядки для молодших дошкільників. І як годиться, не обійшлося без гостинців. Діти отримали невичерпне задоволення та радість.




                        
19 грудня в дитячому садку «Сонечко» за традицією відбулось свято до Дня Святого Миколая.
У заході взяли участь всі діти дитячого садка. Вони співали пісні про зиму і Святого Миколая, розповідали вірші, дівчинки-зірочки і сніжинки виконали дивовижний танець.

    Гостем свята був Володимир Петрович Безверхий, який передав дітям подарунки від депутатів Бердянської міської ради.








                           
 14.12.2016 в ДНЗ № 27 відбулось методичне об’єднання  вихователів раннього віку за темою «Українська народна казка, як засіб розвитку мовлення дітей раннього віку.
Керівник  МО вихователь – методист Панасюк Т.П. ознайомила присутніх з планом роботи, учасники мали змогу переглянути заняття з розвитку мовлення на тему : « Казкова подорож» ( вихователь першої категорії Івко А.А.), обговорити його, запропонували різні види роботи, обмінялись досвідом.







                            

  12.12.2016
Вже стало  доброю традицією зустрічати гостей в стінах дитячого закладу № 27: ними були представники «Академії ремесел» Кириленко – Грабовська Людмила Василівна з помічницею, діти з особливими потребами ЗОШ № 4, батьки та вихованці  дитячого садку. З великим задоволенням всі учасники створювали свою індивідуальну іграшку – прикрасу на ялинку.





                       



 6   грудня  в  ДНЗ  «Сонечко»  пройшло  спортивне  свято  до  Дня  Збройних  Сил  України -  «Мій  тато – моя  гордість». Діти  старших  груп  «Веселка», «Ромашка»,  «Білосніжка»  разом  з  татусями  приймали  активну  участь  у  фізкультурних  змаганнях. Гостем свята  була  депутат  міської  ради  Попова  Ірина  Олександрівна , яка  подарувала  новорічну  ялинку  вихованцям  дошкільного  закладу від   Бердянської  міської  ради. Учасники  змагань  отримали  дипломи  та  солодкі  призи. 





                            


                              

"МИ МАЛЕНЬКІ ПАТРІОТИ" - під такою назвою 5 грудня  в ДНЗ № 27 " Сонечко" пройшло свято Дня волонтерів.
Вихованці  старшої групи "Ромашка" і "Веселка" готувалися до свята старанно: вчили вірші, розучували козацькі пісні, народні таночки. Гостю свята Белтадзе В.Є., що є активним представником волонтерського руху Бердянська, було передано виготовлені дітьми разом з батьками малюнки та обереги, зібрані продукти харчування, медикаменти, теплі речі для бійців АТО. Ці  невеличкі  подарунки волонтери передадуть  на передову нашим  захисникам до Дня Св. Миколая.

                                       
                                         

                                             

                                            

                                            

                                   

 1 грудня  в  ДНЗ № 27 " Сонечко" відбулося  свято "Веселий калейоскоп", яке було присвячено  до  Міжнародного Дня інвалідів. На свято  завітали  вихованці, батьки, діти з особливими потребами м-р 8 Березня, директор "Академії ремесел" Кириленко - Грабовська Л.В,  та депутат міської ради Попова І.О.  Протягом  заходу маленькі артисти старшої групи "Веселка" демонстрували свої таланти, даруючи усім присутнім гарний настрій.
Народною майстринею з Академії ремесел Людмилою Василівною був проведений майстер - клас "Майстерня Діда Мороза", на якому всі присутні  розмальовували та  прикрашали ялинкові та зимові прикраси. Зустріч закінчилася виставкою робіт зроблених у  творчій майстерні.  






 






В ДНЗ№ 27 « Сонечко» 24.11.2016 пройшов тренінг    « Профілактика  професійного вигорання педагогічних працівників  засобами арт – терапії» В ході якого  педагогам були представлені види  арт – терапії, які допомагають не тільки  в профілактиці професійного вигорання, а й які можна  використовувати  щодня в роботі з дітьми. 
На занятті  використовувалися різні види арт – терапії такі як:  вправа «Лотерея» (ігрова терапія), вправа – гра «Дощ у лісі» (музикотерапія), завдання «Комбінаторні ігри», завдання «Синхронне малювання обома руками». Під час виконання всіх вправ  лунала приємна музика. Наприкінці вихователям було запропоновано переглянути  відео « В чому сенс  життя, або теорія тисячі кульок»

По закінченню заняття, адміністрацією закладу, було запропоновано  запросити помічників вихователів, обслуговуючий персонал прийняти участь у тренінгу який відбувся 26.11.2016. 
                   
                                                    
                                                          гра «Дощ у лісі» (музикотерапія)
комбінаторні ігри (ізо-терапія) 
 
«Синхронне малювання обома руками»
елементи заняття для помічників вихователів,
медсестер
                             

                                                                 
     


   Тиждень                       Української  письменності 
  та мови 

                     



Згідно  пріорітетного напрямку роботи з  національно – патріотичного виховання в ДНЗ № 27 «Сонечко» відбувся фестиваль до  Дня української мови та писемності.
Діти долучалися до слухання українських пісень,  декламування творів  українського фольклору, віршів, грали в народні ігри та насолоджувалися  мелодією флейти у виконанні  музичного керівника нашого  закладу. 

Також відбулася виставка  саморобних авторських книжок  виготовлених руками  діточок та їх батьків під назвою «Книга – скарбничка душі» . Кульмінацією тижня національно – патріотичного виховання  був проведений майстер – клас для   дітей та батьків вихованців ДНЗ, для дітей з особливими освітніми потребами м-р 8Березня  керівником Всеукраїнського навчально – культурного центру «Академія  Ремесел» Кириленко – Грабовською Л.В.








                 Семінар - практикум  для педагогів

          В ДНЗ № 27 «Сонечко»   пройшов семінар- практикум  для педагогів  на тему: « Формування  у дітей  свідомого  ставлення до власного  життя та здоров’я». 
Педагоги дізналися про нові інтерактивні здоров`язберігаючі  технології,   які  необхідно використовувати в роботі з дітьми.












Осіннє Свято проходило в усіх групах дошкільного закладу 
№27  «Сонечко»!
Діти радо зустрічали Чарівницю Осінь, натхненно співали, старанно танцювали та весело грали!

Усі учасники святкування отримали смачні гостинці, що приготувала малятам Красуня Щедра Осінь!

                                                
    











Немає коментарів:

Консультативний пункт