понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Чарівниця осінь в гості завітала



Осінній ліс наче казка, він заворожує і чарує. З нього не хочеться йти, здається, що зараз почнеться вистава, ось-ось з’являться казкові герої. Ці враження на довго залишаться в пам’яті, і захочеться знову повернуть туди. Так, осінь цей час казки, чудес, чарівництва.
Ось чому свято осені в дитячому садку — це завжди феєрична, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів казка. Аби у святковій залі панувала особлива атмосфера тепла та затишку, педагоги завжди готують чудові сценарії осіннього свята для малюків. Так , з 24  по  31  жовтня  в  ЗДО №27  "Сонечко"проходять  осінні  розваги.

Кожен сценарій насичений різноманітними героями, інсценівками, піснями, таночками, іграми, які підбиралися згідно віку дітей та індивідуальним особливостям кожної дитини.
До осінніх свят вихователі, батьки і діти готуються заздалегідь. Вони збирають листя різних дерев (для таночків, ігор), роблять разом з батьками цікаві костюми, малюють тематичні малюнки, вчать вірші, готують атрибути та матеріал для ігор. Усе це необхідно, щоб свято було не нудним, а веселим і таким, що запам'ятовується.
Основою таких сценаріїв залишаються всілякі загадки, пов'язані з осінню і її дарами. Під час свята у дітей завжди піднесений, позитивний настрій. Вони активно приймають участь в хороводах, іграх, розповідають вірші, співають пісні, перевтілюються в різних героїв казок, оповідань, розігруючи їх, як маленькі актори.
Для дітей свята - це справжнє море веселощів і необмеженого щастя. І хоч осінь і називають "сумовитою порою", проте, хто як не діти найбільше радіють яскравому різноколірному листю, опалому з дерев і дощику, після якого можна вдосталь набігатися в гумових чоботях. Саме тому осінні свята в дошкільному закладі - одні з найбільш улюблених у дітей.












Консультативний пункт